I dag har vi været til fødselsdag hos faster Sonja. Da hun blev spurgt om hvad hun ønskede sig var svaret "ikke noget, men en kage ville da være dejligt"...
Sådan en opfordring går ikke uhørt forbi i mit hjem så derfor blev der budt på hjemmegjorte vandbakkelse da hun blev fejret i dag.. Mmmmmm!
Opskrift (giver 20 stk)
100 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
4 æg
Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt indtil dejen sliper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank. Afkøl dejen lidt og rør æggene i et af gangen. Rør godt efter hvert æg. Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med en ske eller brug en sprøjtepose med en stor tylle. Bag vandbakkelserne ved 220 grader i ca. 25 min. Vigtigt - Åben ikke døren til ovnen de første 20 minutter da de ellers kan falde sammen. Når tiden er gået tjekkes kagerne ved at tage én ud og se om den holder formen. Holder formen tages resten ud og afkøles på en bagerist.
Tip til fyld:
Prøv evt. med mørk chokolade på toppen og en lækker citroncreme af flødeskum og den syndigt lækre Lemon curd.
Velbekomme!
| ||||
Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce - en meget simpel ret som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem! Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!