Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde!
Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce - en meget simpel ret som jeg elskede som barn!
Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!
Opskrift
4 personer
15-20 mellemstore kartofler
ca. 700g fin fiskefars (man kan også lave den selv med frisk torsk)
Smør
Mel
Mælk
Ketchup - Heinz er vores favorit :-)
1 æggeblomme
God remoulade
Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre.
Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved vænv varme til de er faste og gyldenbrune udenpå.
Smelt smøret i en gryde og tilsæt mel til det bliver til en melbolle. Tilsæt mælken lidt efetr lidt til saucen har den ønskede konsistens. Tilsæt godt med ketchup. Tag saucen af varmen og pisk en æggeblomme i så til saucen er rund og silkeblød i konsistensen.
Server det hele med en god remoulade og er man til det lidt sundere kan der sagtens tilføjes en salat eller letkogt gulerod, blomkål eller broccoli.
Vi spiste det dog uden i dag..
Velbekomme
Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce - en meget simpel ret som jeg elskede som barn!
Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!
Opskrift
4 personer
15-20 mellemstore kartofler
ca. 700g fin fiskefars (man kan også lave den selv med frisk torsk)
Smør
Mel
Mælk
Ketchup - Heinz er vores favorit :-)
1 æggeblomme
God remoulade
Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre.
Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved vænv varme til de er faste og gyldenbrune udenpå.
Smelt smøret i en gryde og tilsæt mel til det bliver til en melbolle. Tilsæt mælken lidt efetr lidt til saucen har den ønskede konsistens. Tilsæt godt med ketchup. Tag saucen af varmen og pisk en æggeblomme i så til saucen er rund og silkeblød i konsistensen.
Server det hele med en god remoulade og er man til det lidt sundere kan der sagtens tilføjes en salat eller letkogt gulerod, blomkål eller broccoli.
Vi spiste det dog uden i dag..
Velbekomme
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!