I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken.
Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-)
Opskrift
Server laksen med dit yndlingstilbehør - Vi spiste frisk pasta, brød og salat til .
Velbekomme!
Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-)
Opskrift
500 g frisk eller frossen helbladet spinat
2 spsk vand
1 spsk majsstivelse
1 dl skummet- eller minimælk
½ tsk groft salt
150 g flødeost
100 g feta
150 g flødeost
100 g feta
Dej
25 g gær
1 dl lunkent vand
1 æg
1 spsk rapsolie
½ tsk groft salt
250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
500 g laksefilet uden skind
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør det i spinaten. Lad den lige nå kogepunktet. Tilsæt salt og lad spinaten køle af. Tilsæt tilslut 150g. flødeost
Bland alle ingredienserne til dejen sammen og ælt dejen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen klæber meget. Dejen skal være glat og fin og ikke hænge i fingrene. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 35 cm. Læg dejen midt på en bageplade beklædt med bagepapir.
Læg den friske laksefilet (det kan godt være, du skal skære laksen lidt til, så den er lige bred i begge ender) på den forreste halvdel af dejen. Krydr med salt og peber. Skær fetaen i tern og læg oven på laksen. Dæk laks og feta med spinat. Pensl med vand rundt i kanten af dejen rundt om laksen. Fold den bageste halvdel af dejen over laksen. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Pensl dejen og bag laksen midt i ovnen - til den er gylden.
Kilde: Arla
Server laksen med dit yndlingstilbehør - Vi spiste frisk pasta, brød og salat til .
Velbekomme!
Den er dejlig nem at lave og smager helt fantastisk, tak for en god opskrift, som skal laves mange gange :-)
SvarSlet