I aften tog vi hul på efteråret med sæsonens første suppe. Jeg har været alene hjemme med Sejr - (Vila var hos en veninde og Troels knokler med phd'en) så det blrv til en lækker cremet kartoffelporresuppe med sprødstegt bacon og creme fraiche. Jeg fik to portioner mens Sejr kværnede hele tre - vi er godt nok mætte i maven begge to nu - Dejligt!
Opskrift
50 g smør
400 g porre i skiver
400 g kartofler i små tern
1 løg
9 dl hønsebouillon/fond
salt og peber
½ dl fløde
1 dl mælk
1 pk bacontern
Cremfraiche til servering.
Smelt smøret i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i cirka 10 minutter. Tilsæt herefter bouillon, bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grøntsagerne er møre. Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen til den er glat og cremet. Tilsæt mælk og fløde og smag til.
Server med sprødstegt bacon og en smule cremefraiche.
Velbekomme!
Inspiration: http://www.foodfanatic.dk/kartoffel-og-porresuppe
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!