Her til morgen har vi fået hjemmebagte koldhævede speltboller og uhmmm hvor smagte de dejligt -stadig lune og så med den hjemmelavede rabarber marmelade fra haven!
Opskrift (giver 30 stk)
Ca. 6 dl vand
35g gær
25 g sukker
2 tsk salt
1 æg
75 g blødt smør eller 1 dl madolie
500 g sigtet speltmel
600 g hvedemel
100 g rugmel
Mælk eller æg til pensling
Om aftenen
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, æg, smør/olie. Bland melsorterne sammen i en skål og tilsæt den til den våde del lidt efter lidt til dejen er blød og smidig (ikke klistret). Form bollerne og stil til hævning et koldt sted eller på køl natten over (minimun 12 timer)
Om morgenen
Pensel bollerne med mælk eller æg og drys med sesam eller birkes som du lyster.
Bag i ovnen ved 250 grader i ca. 15-18 minutter.
Velbekomme!
Opskrift (giver 30 stk)
Ca. 6 dl vand
35g gær
25 g sukker
2 tsk salt
1 æg
75 g blødt smør eller 1 dl madolie
500 g sigtet speltmel
600 g hvedemel
100 g rugmel
Mælk eller æg til pensling
Om aftenen
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt, æg, smør/olie. Bland melsorterne sammen i en skål og tilsæt den til den våde del lidt efter lidt til dejen er blød og smidig (ikke klistret). Form bollerne og stil til hævning et koldt sted eller på køl natten over (minimun 12 timer)
Om morgenen
Pensel bollerne med mælk eller æg og drys med sesam eller birkes som du lyster.
Bag i ovnen ved 250 grader i ca. 15-18 minutter.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!