Rugbrød er efterhånden blevet en fast del af vores ugemenu så derfor har jeg langt om længe kastet mig ud i at bage det selv. Indtil videre starter jeg med modellen uden surdej da jeg ikke lige har tålmodigheden til det.. men måske det kommer hen ad vejen....?
Lækkert er det dog med hjemmebagt rugbrød med græskarkerner og sesamfrø.
Opskriften giver 2 rugbrød i alm. rugbrødsforme.
1 kg groft rugmel
330 g hvedemel
7 tsk groft salt
9 dl lunt vand
2 spsk sirup
50 g gær
50 g græskarkerner
50 g sesamfrø
50 g havregryn
Pensl først 2 rugbrødsforme med olie.
Opløs gæren i vandet, tilsæt så salt, sirup, frø og hvedemel og bland det godt sammen. Tilsæt til sidst rugmel og ælt til det er ensformigt (men stadig meget klistret). Del dejen i to og kom i formene tryk det godt sammen så der ikke bliver store lommer i det. Dæk formene med et fugtigt viskestykke. Lad det hæve ved stuetemperatur i 4 timer. Bag v. 180 grader i 75 minutter.
Jeg bagte det ene som et flade rugbrød og skar trekanter i dejen inden hævning- Så er det klar til at blive rugbrødssandwiches :-)
Velbekomme!
Lækkert er det dog med hjemmebagt rugbrød med græskarkerner og sesamfrø.
Opskriften giver 2 rugbrød i alm. rugbrødsforme.
1 kg groft rugmel
330 g hvedemel
7 tsk groft salt
9 dl lunt vand
2 spsk sirup
50 g gær
50 g græskarkerner
50 g sesamfrø
50 g havregryn
Pensl først 2 rugbrødsforme med olie.
Opløs gæren i vandet, tilsæt så salt, sirup, frø og hvedemel og bland det godt sammen. Tilsæt til sidst rugmel og ælt til det er ensformigt (men stadig meget klistret). Del dejen i to og kom i formene tryk det godt sammen så der ikke bliver store lommer i det. Dæk formene med et fugtigt viskestykke. Lad det hæve ved stuetemperatur i 4 timer. Bag v. 180 grader i 75 minutter.
Jeg bagte det ene som et flade rugbrød og skar trekanter i dejen inden hævning- Så er det klar til at blive rugbrødssandwiches :-)
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!