Forleden faldt jeg over denne opskrift på langtidshævede surdejsboller og i denne weekend er de blevet afprøvet både hjemme og hos andre dele af familien. Dommen er klar - De er fantastiske!
Opskrift (giver ca. 12 stk.)
Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine.
5 dl koldt vand
½ dl surdej
5 g gær
1 spsk salt
1 spsk mørk sirup
575 g ølandshvedemel
150 g durummel
Aftenen før
Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter.
Sæt film over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over.
Om morgenen
Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med en stor ske eller klip bollerne ud af dejen med en saks. (herved bibeholder du luften der er oparbejdet natten over i dejen)
Hæld en kop vand i bunden af bradepanden og sæt bagepladen med bollerne i ovnen. Bag bollerne i 14-16 minutter til de er gyldne og sprøde.
Server dem lune ved morgenbordet - De er et sikkert hit.
Velbekomme!
Tip: Dejen kan gemmes på køl i op til 4 dage og bliver syrligere jo længere de får lov at vente.
Credit:Vand og Brød
Opskrift (giver ca. 12 stk.)
Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine.
5 dl koldt vand
½ dl surdej
5 g gær
1 spsk salt
1 spsk mørk sirup
575 g ølandshvedemel
150 g durummel
Aftenen før
Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter.
Sæt film over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over.
Om morgenen
Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med en stor ske eller klip bollerne ud af dejen med en saks. (herved bibeholder du luften der er oparbejdet natten over i dejen)
Hæld en kop vand i bunden af bradepanden og sæt bagepladen med bollerne i ovnen. Bag bollerne i 14-16 minutter til de er gyldne og sprøde.
Server dem lune ved morgenbordet - De er et sikkert hit.
Velbekomme!
Tip: Dejen kan gemmes på køl i op til 4 dage og bliver syrligere jo længere de får lov at vente.
Credit:Vand og Brød
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!