For et par år siden prøvede jeg kræfter med hjemmelavet fondant og det var godt nok en kompliseret sag, der i den grad mislykkedes.. Sidenda har jeg brugt købe fondant indtil jeg forleden faldt over denne opskrift med skumfiduser! Det skal da prøves og som sagt, så gjort - og denne gang med stor succes!
Opskrift
15 skumfiduser (dem fra Haribo, der kan købes i Netto er bedst)
2 spsk vand
1 spsk olie
350 g flormelis
Rør nu de 350 g flormelis i. Fondanten skal være blød og en smule klistret - lidt ligesom en bolledej. Derefter skal den æltes grundig med en smule flormelis på et skærebræt. Lig nu fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet, så den kan samle sig en halv times tid.
Variation: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!
Fondanten skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose og kan godt holde sig et par uger, da det store indhold af sukker binder vandet og forhindrer bakterier i at formere sig.
Og JA du kan sagtens bruge frugtfarve fra det lokale supermarked!
Rigtig god fornøjelse.
Credit for opskrift http://kageslottet.blogspot.dk/
Opskrift
Opskrift
15 skumfiduser (dem fra Haribo, der kan købes i Netto er bedst)
2 spsk vand
1 spsk olie
350 g flormelis
Når skumfiduserne er helt smeltet, er det nu muligt at røre farven i. Det skal være til den tone, du gerne vil ende op med, selvom den bliver lidt lysere, når du kommer flormelis i - det bliver mørkere igen, når det har ligget lidt og samlet sig.
Rør nu de 350 g flormelis i. Fondanten skal være blød og en smule klistret - lidt ligesom en bolledej. Derefter skal den æltes grundig med en smule flormelis på et skærebræt. Lig nu fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet, så den kan samle sig en halv times tid.
Variation: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!
TIP: Det er meget vigtig, at du bruger nøjagtigt mål af vand og olie, så køb en måleske, hvis du ikke allerede har en. Tager du en almindelig spiseske, kommer der simpelthen for lidt olie og vand i, og den bliver tør.
Fondanten skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose og kan godt holde sig et par uger, da det store indhold af sukker binder vandet og forhindrer bakterier i at formere sig.
Og JA du kan sagtens bruge frugtfarve fra det lokale supermarked!
Rigtig god fornøjelse.
Credit for opskrift http://kageslottet.blogspot.dk/
Opskrift
Hej. Har forsøgt med din opskrift på hjemmelavet fondant, den med 1/4 kakao. Det bliver bare noget tørt støv som ikke kan samles, og jeg har fulgt opskriften punktligt. Hvad går galt?
SvarSletHej Mie.
SvarSletDet kan sommetider gå galt (gør det stadig for mig :-s) Umiddelbart lyder det som om der er kommet for meget flormelis/kakao i - hellere for lidt end for meget. Hvis du oplever at den bliver for tør kan du prøve at give den en tur i mikroovnen men pas på den ikke bliver for varm. Ellers kan du ælte lidt mere olie ind i fordanten.
Held og lykke!
Mvh Mia
Hej.
SvarSletJeg skal til at prøve opskriften. Har tidligere arbejdet med fondant, dog ikke hjemmelavet. Jeg havde forestillet mig at lave en stor omgang ufarvet, og så inddele det i mindre portioner og farve det efterfølgende. Kan det lade sig gøre? :-) På forhånd tak.
Hej Ditte.
SletUmiddelbart ville jeg lave mindre portioner og komme farve i den bløde skumfidusmasse. Bruger du flydende frugtfarve vil den ekstra væske kræve en smule mere flormelis men det er et spørgsmål om at vurdering. Fondanter skal i sidste ende være let klistret og smidig som en bolledej/modellervoks.