Gå videre til hovedindholdet

Gulerodscupcakes

I går var vi til reception i Kultur og Mediecenteret Oktober og i den forbindelse var jeg blevet spurgt om jeg ville tage lidt lækkert med til den søde tand. Det ville jeg selvfølgelig gerne og det blev til de lækreste Gulerodscupcakes med  cremecheese frosting og dejlige chokolade-cookiedough cupcakes!





Opskriften giver 24 gulerodscupcakes alm størrelse - Jeg bagte dem som minni cupcakes og det gav 75 stk.

4 æg
2 dl smagsneutral olie
200 gr sukker
50 gr brun farin
1 dåse ca. 500 gr finthakket ananas
1,5 tsk vaniljesukker
250 gr mel
2 tsk natron
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk kanel
1/4 tsk muskat
1/8 tsk stødt nelliker
250 gr revet gulerod


Frosting
100 gr usaltet smør, blødt
225 gr philadelphia
350 gr flormelis
1 tsk vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang

Forvarm ovnen til 185 °C. Pisk æg, olie, sukker og brun farin sammen med en elpisker. Pres ananassaften ud af stykkerne over en si og vend den hakkede ananas i blandingen. Bland mel, bagepulver  natron, vaniljesukker, salt, kanel, muskat og stødt nellike i æggeblandingen.Rør gulerødder  i.

Sæt papirsforme i en metalmuffinsform og fyld dem ¾ op.
Bag kagerne på varmluft ca. 15-20 minutter.  (12 min hvis det er minni) Lad kagerne køle fuldstændig når de er færdige.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og stil den i køleskabet så den får en fastere konsistens. Dekorer kagerne inden servering.


View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!