Forleden faldt jeg over denne opskrift og den lød lidt for spændende til at den kunne gå uprøvet forbi min næse! Så med reception og familiebesøg på progammet var dagen igår dømt til at være chokolade-cookiedoughcupcake test dag - Og med stor succes skal jeg hilse og sige. Jeg lavede mine som minni hvilket gav 24 små lækre mundrette cupcakes og efter min mening behøver de ikke være større :-)
Opskrift til ca. 12 stk store forme
130 gr hvedemel
30 gr mørk kakaopulver
50 gr sukker
70 gr brun farin
3/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,8 dl mælk
1 dl vegetabilsk olie
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
Cookie dough
100 gr usaltet smør
50 gr sukker
70 gr brun farin
0,6 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
130 gr hvedemel
1/2 tsk salt
55 gr mørk chokolade, hakket
Frosting
150 gr usaltet smør
240 gr flormelis
I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
Tilsæt mælk, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
Fyld dejen på cupcakeforme (formene skal fyldes ca. 2/3 op). Bag i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.
Mens cupcakes’ne køler af forberedes cookie dough’en:
I en skål piskes smør med sukker og brun farin indtil blandingen er lys og luftig (ca. 2-3 minutter).
Mælk og vanilje blandes i under piskning.
Tilsæt mel og salt mens der piskes ved lav hastighed indtil dejen er ensartet.
Stil ca. 2 dl af blandingen til side (den skal gemmes til frostingen). Bland den hakkede chokolade i den resterende blanding.
Nu til frostingen:
Pisk smørret i en skål indtil det er luftigt (ca. 1-2 minutter).Tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning og fortsæt til blandingen er glat og ensartet.
Tilsæt nu den del af cookie dough’en, du satte til side før (den uden chokolade). Pisk indtil frostingen er lys, luftig og let.
Med en skarp kniv skæres et hul i hver cupcake . Lidt af kagens center skæres ud med en skarp kniv og lidt af den gemte cookiedough med chokolade fyldes i. Kagelåget lægges på og der dekoreres med frosting og evt. andet pynt:-)
TIP:
Laver du minni cupcakes skær da blot toppen af og læg et lag cookiedough hvorefter du lægger låg på igen.
Velbekomme!
Credit til http://copenhagencakes.com/
Opskrift til ca. 12 stk store forme
130 gr hvedemel
30 gr mørk kakaopulver
50 gr sukker
70 gr brun farin
3/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,8 dl mælk
1 dl vegetabilsk olie
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
Cookie dough
100 gr usaltet smør
50 gr sukker
70 gr brun farin
0,6 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
130 gr hvedemel
1/2 tsk salt
55 gr mørk chokolade, hakket
Frosting
150 gr usaltet smør
240 gr flormelis
I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
Tilsæt mælk, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
Fyld dejen på cupcakeforme (formene skal fyldes ca. 2/3 op). Bag i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.
Mens cupcakes’ne køler af forberedes cookie dough’en:
I en skål piskes smør med sukker og brun farin indtil blandingen er lys og luftig (ca. 2-3 minutter).
Mælk og vanilje blandes i under piskning.
Tilsæt mel og salt mens der piskes ved lav hastighed indtil dejen er ensartet.
Stil ca. 2 dl af blandingen til side (den skal gemmes til frostingen). Bland den hakkede chokolade i den resterende blanding.
Nu til frostingen:
Pisk smørret i en skål indtil det er luftigt (ca. 1-2 minutter).Tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning og fortsæt til blandingen er glat og ensartet.
Tilsæt nu den del af cookie dough’en, du satte til side før (den uden chokolade). Pisk indtil frostingen er lys, luftig og let.
Med en skarp kniv skæres et hul i hver cupcake . Lidt af kagens center skæres ud med en skarp kniv og lidt af den gemte cookiedough med chokolade fyldes i. Kagelåget lægges på og der dekoreres med frosting og evt. andet pynt:-)
TIP:
Laver du minni cupcakes skær da blot toppen af og læg et lag cookiedough hvorefter du lægger låg på igen.
Velbekomme!
Credit til http://copenhagencakes.com/
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!