Hjemmelavet vanilieflødeis er bare noget af det bedste og så kan du bruge det til alt! Chokolade, bær, syltet frugt, nødder eller som i dette tilfælde sammen med hjemmelavet koldskål - Det giver koldskålen en lækker fløjelsblød sødme. Mmm..
Opskrift
5 dl piskefløde
2 dl mælk
3 hele æg, eller 8 blommer.
100 g sukker
1 stangfuld vanillekorn
Bland det hele sammen i en gryde og varm det langsomt op til 85 grader. Har du ikke et kogetermometer, så tag det af så snart det er tydeligt cremet og de første kogebobler begynder at vise sig.
Hvis det koger er det ødelagt. Det er en god idé at komme gryden i kold vand, eller at skrabe isen over i en skål der ikke er varm. Ellers risikerer du at cremen koger videre i gryden.
Køl cremen ned - stil den på køl
Når vaniliecremen er kold er den klar til at blive kørt på din ismaskine.
Velbekomme!
Opskrift
5 dl piskefløde
2 dl mælk
3 hele æg, eller 8 blommer.
100 g sukker
1 stangfuld vanillekorn
Bland det hele sammen i en gryde og varm det langsomt op til 85 grader. Har du ikke et kogetermometer, så tag det af så snart det er tydeligt cremet og de første kogebobler begynder at vise sig.
Hvis det koger er det ødelagt. Det er en god idé at komme gryden i kold vand, eller at skrabe isen over i en skål der ikke er varm. Ellers risikerer du at cremen koger videre i gryden.
Køl cremen ned - stil den på køl
Når vaniliecremen er kold er den klar til at blive kørt på din ismaskine.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!