Igår spiste vi både min og gemalens yndlingret, nemlig sprødstegt flæsk med nye kartofler og persillesovs! Det var skønt og da Vila fik lov til at røre persille i sovsen, så kunne selv hun sjov nok godt lide den.. Hehe.. børn er vidunderlige!
Opskrift
ca. 3-4 personer
15-20 små og mellemstore kartofler - vi spise nye skrabede og det var skønt!
12-18 stk stribet flæsk - skær evt ud af et helt stykke ribbensteg (uden ben)
Smør
mel
mælk
lidt stegefedt fra flæsken til smag
Frisk persille
Skræl eller skarb kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20-25 min til de er møre.
Læg flæsket på en rist og drys med godt med groft salt. Steg i ovenen i ca. 30 min ved 200 grader til det er gyldenbrunt og sprødt. Husk at have en drypbakke stående under til opsamling af fedt og kødsaft.
Lave en melbolle med smeltet smør og mel. Tilsæt mælk lidt ad gangen mens du pisker til der ikke er flere klumper og sovsen har den tykkelse og konsistens du ønsker. Kom evt. lidt stegefedt i fr smag og smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst persillen og server det hele.
Velbekomme!
Opskrift
ca. 3-4 personer
15-20 små og mellemstore kartofler - vi spise nye skrabede og det var skønt!
12-18 stk stribet flæsk - skær evt ud af et helt stykke ribbensteg (uden ben)
Smør
mel
mælk
lidt stegefedt fra flæsken til smag
Frisk persille
Skræl eller skarb kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20-25 min til de er møre.
Læg flæsket på en rist og drys med godt med groft salt. Steg i ovenen i ca. 30 min ved 200 grader til det er gyldenbrunt og sprødt. Husk at have en drypbakke stående under til opsamling af fedt og kødsaft.
Lave en melbolle med smeltet smør og mel. Tilsæt mælk lidt ad gangen mens du pisker til der ikke er flere klumper og sovsen har den tykkelse og konsistens du ønsker. Kom evt. lidt stegefedt i fr smag og smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst persillen og server det hele.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!