I sidste uge så min datter Vila og jeg det søde liv med Mette Blomsterberg. Vila er lige fyldt 5 år og hun er vild med alt hvad der er fint og pyntet og er begyndt at synes det er rigtig sjovt at lave mad sammen med mig. Jeg synes også at det er super hyggeligt og da "det søde liv" viste hvordan man lavede hjemmelavet rabarbarkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere, besluttede vi, at det skulle vi også prøve at lave - Far elsker nemlig koldskål!
Som sagt så gjort. Der blev der købt ind til det hele og efter børnehave gik vi i gang. Nedenfor kan i se lidt billeder vi tog mens vi arbejdede. Jeg kan sige så meget at der blev spist op og det bestemt ikke var sidste gang den opskrift skal prøves.. Mmmm!
Her følger opskriften:
Kammerjunkere:
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
100 g. sukker
100 g. smør, stuetempereret
½ dl. mælk
½ stk. vaniljestang
1 stk. æg
Rabarber mos:
200 g. rabarber (skyllede & fint snittede)
50 g. sukker
½ stk. Polynesisk vaniljestang + den tomme stang!
1 dl. vand
Rabarber koldskål:
100 g. pasteuriserede æggeblommer
50 g. sukker
½ l. tykmælk
½ l. kærnemælk
Al rabarber mosen
Rabarber mos:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med 1 tsk. af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, snittede rabarber og vand koges mørt under låg, ca. 15 minutter. Den tomme vaniljestang fiskes op. Blend til mos og afkøl.
Rabarber koldskål:
Æggeblommer og sukker piskes til tyk "snaps". Tilsæt den afkølede rabarbermos, mens der piskes. Tilsæt tykmælk og kærnemælk, mens der piskes. Serveres fuldstændigt afkølet med sprøde kammerjunker.
Kammerjunker:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad.
Mel, bagepulver, sukker og vaniljesukkeret blandes godt sammen. Smørret smuldres i melblandingen og æltes hurtigt sammen. Tilsæt ægget for at samle dejen. Tilsæt slutteligt mælken.
Dejen placeres imellem 2 stykker bagepapir og rulles ud i ca. 2 cm. tykkelse - lige tykt over det hele.
Der er nu bagepapir på både "bund og top". Denne indpakkede, udrullede dej stilles i køleskab minimum 1 times tid. Udstik dejen i cirkler á ca. 2 cm. i diameter. Cirklerne bages på bagepapir ved 175 grader i max. 10 minutter. Afkøles let og halveres med en savtakket skarp kniv. De halverede kammerjunker, bages nu videre i ovnen ved 100 grader, yderligere 45 minutter. Afkøles helt & opbevares tørt i tætsluttende dåse i op til 1 uge!
Som sagt så gjort. Der blev der købt ind til det hele og efter børnehave gik vi i gang. Nedenfor kan i se lidt billeder vi tog mens vi arbejdede. Jeg kan sige så meget at der blev spist op og det bestemt ikke var sidste gang den opskrift skal prøves.. Mmmm!
Her følger opskriften:
Kammerjunkere:
250 g. mel
2 tsk. bagepulver
100 g. sukker
100 g. smør, stuetempereret
½ dl. mælk
½ stk. vaniljestang
1 stk. æg
Rabarber mos:
200 g. rabarber (skyllede & fint snittede)
50 g. sukker
½ stk. Polynesisk vaniljestang + den tomme stang!
1 dl. vand
Rabarber koldskål:
100 g. pasteuriserede æggeblommer
50 g. sukker
½ l. tykmælk
½ l. kærnemælk
Al rabarber mosen
Rabarber mos:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med 1 tsk. af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, snittede rabarber og vand koges mørt under låg, ca. 15 minutter. Den tomme vaniljestang fiskes op. Blend til mos og afkøl.
Rabarber koldskål:
Æggeblommer og sukker piskes til tyk "snaps". Tilsæt den afkølede rabarbermos, mens der piskes. Tilsæt tykmælk og kærnemælk, mens der piskes. Serveres fuldstændigt afkølet med sprøde kammerjunker.
Kammerjunker:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad.
Mel, bagepulver, sukker og vaniljesukkeret blandes godt sammen. Smørret smuldres i melblandingen og æltes hurtigt sammen. Tilsæt ægget for at samle dejen. Tilsæt slutteligt mælken.
Dejen placeres imellem 2 stykker bagepapir og rulles ud i ca. 2 cm. tykkelse - lige tykt over det hele.
Der er nu bagepapir på både "bund og top". Denne indpakkede, udrullede dej stilles i køleskab minimum 1 times tid. Udstik dejen i cirkler á ca. 2 cm. i diameter. Cirklerne bages på bagepapir ved 175 grader i max. 10 minutter. Afkøles let og halveres med en savtakket skarp kniv. De halverede kammerjunker, bages nu videre i ovnen ved 100 grader, yderligere 45 minutter. Afkøles helt & opbevares tørt i tætsluttende dåse i op til 1 uge!
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!