I dag havde vi gæster på besøg - Vilas kusine og hendes forældre. Sidst jeg spiste hos dem fik vi den skønneste ret med kødboller, tomatsauce og frisk pasta så den måtte jeg selvfølgelig prøve og det blev lige i dag.
Jeg valgte at lave kødbollerne med oksekød i stedet for svinekød men det smagte stadig super lækkert.
Kødboller
800 g hakket oksekød
2 æg
½ dl mel
salt, peber
krydderier efter smag og ønske.
Bland ingredienserne sammen i en skål til den er sammenhængende. Del farsen i små klumper og rul dem til kugler i ønsket størelse og kog dem i spilkogende vand. Jo større boller jo længere kogetid. Mine boller var på størrelse med en 5kr i diameter og blev kogt i ca. 8 minutter.
Tomatsauce
1 finthakket løg
1 ds tomatpuré
1-2 fed hvidløg
Krydderier efter eget valg
ca. 1½ dl grøntsagsbullion
1 tsk sukker
evt. i spsk æbleeddike
En god håndfuld frisk basillikum
Mens kødbollerne koget lystigt hakkes løget og hvidløget presses. svits løgene i en gryde og tilsæt tomatpure, boullion, sukker og krydderier. Lad det koge lidt op. Tilsæt de kogte kødboller og den friske hakkede basilikum
Server med kogt frisk pasta og rigeligt med friskrevet parmesanost.
Velbekomme!
Jeg valgte at lave kødbollerne med oksekød i stedet for svinekød men det smagte stadig super lækkert.
Kødboller
800 g hakket oksekød
2 æg
½ dl mel
salt, peber
krydderier efter smag og ønske.
Bland ingredienserne sammen i en skål til den er sammenhængende. Del farsen i små klumper og rul dem til kugler i ønsket størelse og kog dem i spilkogende vand. Jo større boller jo længere kogetid. Mine boller var på størrelse med en 5kr i diameter og blev kogt i ca. 8 minutter.
Tomatsauce
1 finthakket løg
1 ds tomatpuré
1-2 fed hvidløg
Krydderier efter eget valg
ca. 1½ dl grøntsagsbullion
1 tsk sukker
evt. i spsk æbleeddike
En god håndfuld frisk basillikum
Mens kødbollerne koget lystigt hakkes løget og hvidløget presses. svits løgene i en gryde og tilsæt tomatpure, boullion, sukker og krydderier. Lad det koge lidt op. Tilsæt de kogte kødboller og den friske hakkede basilikum
Server med kogt frisk pasta og rigeligt med friskrevet parmesanost.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!