Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede kødboller med tomatsauce, frisk pasta og parmesan

I dag havde vi gæster på besøg - Vilas kusine og hendes forældre. Sidst jeg spiste hos dem fik vi den skønneste ret med kødboller, tomatsauce og frisk pasta så den måtte jeg selvfølgelig prøve og det blev lige i dag.








Jeg valgte at lave kødbollerne med oksekød i stedet for svinekød men det smagte stadig super lækkert.

Kødboller

800 g hakket oksekød
2 æg
½ dl mel
salt, peber
krydderier efter smag og ønske.

Bland ingredienserne sammen i en skål til den er sammenhængende. Del farsen i små klumper og rul dem til kugler i ønsket størelse og kog dem i spilkogende vand. Jo større boller jo længere kogetid. Mine boller var på størrelse med en 5kr i diameter og blev kogt i ca. 8 minutter.

Tomatsauce

1 finthakket løg
1 ds tomatpuré
1-2 fed hvidløg
Krydderier efter eget valg
ca. 1½ dl grøntsagsbullion
1 tsk sukker
evt. i spsk æbleeddike
En god håndfuld frisk basillikum

Mens kødbollerne koget lystigt hakkes løget og hvidløget presses. svits løgene i en gryde og tilsæt tomatpure, boullion, sukker og krydderier. Lad det koge lidt op. Tilsæt de kogte kødboller og den friske hakkede basilikum


Server med kogt frisk pasta og rigeligt med friskrevet parmesanost.

Velbekomme!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!