Ved sommerfesten i Vilas børnehave havde ungerne lavet deres egen hyldeblomssaft hvilket Vila var meget stolt af og snakkede meget om. Et par dage senere snakkede hun stadig om det og udpegede gang på gang hyldetræer når hun passerede et. Vi besluttede derfor at vi skulle se om vi ikke selv kunne lave lidt herhjemme og heldigvis for os har vi vore egne hyldetræer lige her på fasanvejen!
Opskriften kommer her:
30-40 blomsterhoveder
2 L kogende vand
3 økocitroner
50 g vinsyre
Atamon - Se flasken
1½ kg sukker
Det hele blandes og stilles på køl - til lagring i 3 dagen hvorefter det hældes på flasker.
Vi smagte på det i dag og det var så dejligt!
Opskriften kommer her:
30-40 blomsterhoveder
2 L kogende vand
3 økocitroner
50 g vinsyre
Atamon - Se flasken
1½ kg sukker
Det hele blandes og stilles på køl - til lagring i 3 dagen hvorefter det hældes på flasker.
Vi smagte på det i dag og det var så dejligt!
Mummmmm noget af det bedste... Og en lille skvat af det kan redde selv den dårligste hvidvin:-)
SvarSletBruger selv en gl. opskrift fra apoteket i Ærøskøbing, hvor jeg selv trådte nogle af mine første skridt http://tom-p.dk/wordpress/?p=337