I dag har vi holdt lidt fødselsdag for min søn Sejr som bliver 2 år på torsdag. Vi tilbragte en rigtig hyggelig eftermidag med bedste og bedstefar i kongens have og vi sluttede af med kage hjemme hos dem i det lille hjem på Østerbro.
Det var os der havde medbragt kagen og det var en kage som gav os en "trip down memory lane" da det var en kage vi fik da vi var i York, Englang på et længere ophold for knapt 1½ år.
Kagen var en vaniliekage med fløde - smørcreme og friske jordbær.
Opskrift
4-6 personer
Kage:
175g smør
175g sukker
3 æg
1½ tsk vaniliesukker
175 g mel
1½ tsk bagepulver
Fløde-smørcreme:
50g stuetempereret smør
125 g flormelis
½ tsk vaniliesukker
2 spsk mælk
½ l piskefløde
Fyld:
Friske jordbær i skíver.
Bland blødt smør, sukker, æg og vanilie. Sigt mel og bagepulver i blandingen og pisk det sammen til en ensartet masse. Beklæd én eller 2 lige store springforme med bagepapir og smør siderne med fedtstof. Bag kagen som én kage i ovenen ved 180 grader i 35-40 minutter eller i to forme i 25.30 minutter. Tag kagerne ud og lad dem køle i forme(ne) et par munitter og derefter på en rist til de er helt kolde. Når kagen er kold skal du hvis du kun har lavet én bund dele den i 2 bunde på tværs.
Pisk flormelis, blødt smør, vaniliesukker og mælk i en skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Tilsæt sukkermassen til cremen er ensartet.
Smør et tykt lag creme på den ene bund. Læg herefter de friske skiveskårede jordbær på cremen i en fint mønster. Læg den anden bund ovenpå og pynt kagen.
Jeg valgte at pynte med sigtet flormelis og friske jordbær - og så selvfølgelig lys!
Velbekomme!
Det var os der havde medbragt kagen og det var en kage som gav os en "trip down memory lane" da det var en kage vi fik da vi var i York, Englang på et længere ophold for knapt 1½ år.
Kagen var en vaniliekage med fløde - smørcreme og friske jordbær.
Opskrift
4-6 personer
Kage:
175g smør
175g sukker
3 æg
1½ tsk vaniliesukker
175 g mel
1½ tsk bagepulver
Fløde-smørcreme:
50g stuetempereret smør
125 g flormelis
½ tsk vaniliesukker
2 spsk mælk
½ l piskefløde
Fyld:
Friske jordbær i skíver.
Bland blødt smør, sukker, æg og vanilie. Sigt mel og bagepulver i blandingen og pisk det sammen til en ensartet masse. Beklæd én eller 2 lige store springforme med bagepapir og smør siderne med fedtstof. Bag kagen som én kage i ovenen ved 180 grader i 35-40 minutter eller i to forme i 25.30 minutter. Tag kagerne ud og lad dem køle i forme(ne) et par munitter og derefter på en rist til de er helt kolde. Når kagen er kold skal du hvis du kun har lavet én bund dele den i 2 bunde på tværs.
Pisk flormelis, blødt smør, vaniliesukker og mælk i en skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Tilsæt sukkermassen til cremen er ensartet.
Smør et tykt lag creme på den ene bund. Læg herefter de friske skiveskårede jordbær på cremen i en fint mønster. Læg den anden bund ovenpå og pynt kagen.
Jeg valgte at pynte med sigtet flormelis og friske jordbær - og så selvfølgelig lys!
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!