Gå videre til hovedindholdet

Spring Rolls - Fastfood på den gode måde

For et par dage siden lavede jeg disse fine springrolls. Fyldet var helt simpelt men det blev bare så lækkert.. og det var faktisk ret nemt.  Prøv det selv!


 
 




Opskrift
3-4 personer
Tilberedningstid: 30-40 min.

500g hakket oksekød
2-3 skiver hvidkål - fint snittet
2 stk forårsløg
1 god håndfuld bønnespire
3-4 mellemstore gulerøder - groft revet.
½ Peberfrugt -  i små tern.
Spring roll pastry - Pakke med ca. 12 stk rispapirpandekager
Sød chili sauce
Soya

  1. Svits oksekødet på i olie på en pande.
  2. Tilsæt 1-2 spsk soya og 1-2 spsk sød chilisauce, salt og peber.
  3. Tilsæt grøntsagerne og lade det stege igennem 5 -10 min til grøntsagerne er faldet godt sammen.
  4. Sæt en gryde med vand til at koge - sluk når det koger.
  5. Blødgør rispapirpandelagerne i vandet -  pas på det ikke klistre sammen..
  6. Læg pandekagen på et rent viskestykke.
  7. Kom fyldet på og pak det ind som en kuvert hvor "låget" foldes helt om på forsiden.
  8. Læg på bageplade og gennemvarm i ovnen ca. 10-15 min v. 200g*

Server med soya og sur sød sauce og en dejlig blandet salat. Fastfood på den gode måde

Tip: fyldet kan bestå af alle slags kød eller bare af masser af lækre grøntsager. Denne ret er lavet så ungerne også kan være med men vær fri til at fylde ekstra krydderier i og gøre dem spicy!

Velbekomme!

*behøves ikke da dejen iflg. pakken både kan spises rå, steges eller fritteres

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Langtidshævede surdejsboller

Forleden faldt jeg over denne opskrift på langtidshævede surdejsboller og i denne weekend er de blevet afprøvet både hjemme og hos andre dele af familien. Dommen er klar - De er fantastiske! Opskrift (giver ca. 12 stk.) Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine. 5 dl koldt vand ½ dl surdej 5 g gær 1 spsk salt 1 spsk mørk sirup 575 g ølandshvedemel 150 g durummel Aftenen før Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter. Sæt  film  over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over. Om morgenen Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt ...