Gå videre til hovedindholdet

Pizzadej - Langtidshævet og med surdej!

Idag har vi et spontant besøg af bedstefar og bedstemor så derfor har den stået på fastfood af den rigtig gode slags  - nemlig hjemmelavet piza lavet med langtidshævet surdej

Vi lavede hele 5 forskellige slags hvoraf den ene var med med pestobund, frisk mozarella og goronzola. Da den kom ud af ovnen blev den toppet af med parmaskinke, rocula, frisk høvlet parmesanost og ristede pinjekerner.

Den smagte helt vidunderligt - prøv det!




Opskrift

12 g. gær
3 dl. vand
3 spsk. olivenolie
½ dl. surdej af hvede
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
3½ dl. durrumhvede
3 dl. pizzamel (Tipo 00)


Dag 1

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen på maskine i ca 10 minutter til den er blød og elastisk. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk den til med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskabet.



Dag 2

Næste dag hældes dejen ud på en meldrysset bord og deles i 3 stykker, som forsigtigt formes til runde boller, uden at dejen skal æltes. Lad dem efterhæve tildækket på køkkenbordet et par timer. Derefter ruller du  dem så tyndt ud som muligt og kom det ønskede fyld på. Bag dem på en bagesten ved 250 grader i ca. 5-8 min og du har verdens bedste pizza!


Velbekome!



View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Credit: http://frkmuffin.blogspot.dk/       

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!