Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet fondant

For et par år siden prøvede jeg kræfter med hjemmelavet fondant og det var godt nok en  kompliseret sag, der i den grad mislykkedes.. Sidenda har jeg brugt købe fondant indtil jeg forleden faldt over denne opskrift med skumfiduser! Det skal da prøves og som sagt, så gjort - og denne gang med stor succes!


 
 


Opskrift

15 skumfiduser (dem fra Haribo, der kan købes i Netto er bedst)
2 spsk vand
1 spsk olie
350 g flormelis
Skumfiduser, vand og olie kommes i en skål og smeltes i et vandbad. Alternativt kan det smeltes i mikroovnen, hvor det kun skal have 30 sek. hvorefter, der skal røres grundigt rundt, inden den sættes i mikroovnen igen. Den skal ikke boble, da det vil give luftbobler i fondanten.




Når skumfiduserne er helt smeltet, er det nu muligt at røre farven i. Det skal være til den tone, du gerne vil ende op med, selvom den bliver lidt lysere, når du kommer flormelis i - det bliver mørkere igen, når det har ligget lidt og samlet sig.

Rør nu de 350 g flormelis i. Fondanten skal være blød og en smule klistret - lidt ligesom en bolledej. Derefter skal den æltes grundig med en smule flormelis på et skærebræt. Lig nu fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet, så den kan samle sig en halv times tid.



Variation: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!

TIP: Det er meget vigtig, at du bruger nøjagtigt mål af vand og olie, så køb en måleske, hvis du ikke allerede har en. Tager du en almindelig spiseske, kommer der simpelthen for lidt olie og vand i, og den bliver tør.

Fondanten skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose og kan godt holde sig et par uger, da det store indhold af sukker binder vandet og forhindrer bakterier i at formere sig.

Og JA du kan sagtens bruge frugtfarve fra det lokale supermarked!

Rigtig god fornøjelse.

 




 


Credit for opskrift http://kageslottet.blogspot.dk/

View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedInOpskrift

Kommentarer

  1. Hej. Har forsøgt med din opskrift på hjemmelavet fondant, den med 1/4 kakao. Det bliver bare noget tørt støv som ikke kan samles, og jeg har fulgt opskriften punktligt. Hvad går galt?

    SvarSlet
  2. Hej Mie.

    Det kan sommetider gå galt (gør det stadig for mig :-s) Umiddelbart lyder det som om der er kommet for meget flormelis/kakao i - hellere for lidt end for meget. Hvis du oplever at den bliver for tør kan du prøve at give den en tur i mikroovnen men pas på den ikke bliver for varm. Ellers kan du ælte lidt mere olie ind i fordanten.
    Held og lykke!

    Mvh Mia

    SvarSlet
  3. Hej.
    Jeg skal til at prøve opskriften. Har tidligere arbejdet med fondant, dog ikke hjemmelavet. Jeg havde forestillet mig at lave en stor omgang ufarvet, og så inddele det i mindre portioner og farve det efterfølgende. Kan det lade sig gøre? :-) På forhånd tak.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ditte.
      Umiddelbart ville jeg lave mindre portioner og komme farve i den bløde skumfidusmasse. Bruger du flydende frugtfarve vil den ekstra væske kræve en smule mere flormelis men det er et spørgsmål om at vurdering. Fondanter skal i sidste ende være let klistret og smidig som en bolledej/modellervoks.

      Slet

Send en kommentar

Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!

Populære opslag fra denne blog

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Mørbrad i fad med svampe og porre i flødesauce!

I aften har vi fået en ny klassiker på repetoriet nemlig mørbrad med svampe og porrer i flødesauce og det er bare SÅ lækkert og syndigt med fløde :-) Opskrift 4. pers. Ingredienser: 1 svinemørbrad ca. 600 g 1 stort løg 2 porrer 200 g svampe 1 spsk frisk timian 1/4 piskefløde 1 spsk smør til stegning 1 spsk olie til stegning 1 spsk creme fraiche 18 % Puds mørbraden af og skær i skiver á ca. 2 cm. Bank et par gange med en kødhammer  (eller andet fladt redskab). Skær løg og porrer i tynde skiver og skil timianbladene fra stilken. Rens og skiv svampende.  Krydder mørbraden med salt og peber og brun  den på panden i smør. Læg den herefter i et ildfastfad. Løg og porrer svitses på panden og tages fra. Svampene ristes med timian og løgblandingen tilsættes.  Panden tilsættes fløde og cremefraiche og simre i 10 minutter  - Husk at smage til! Hæld blandingen o...