I dag har vi været til fødselsdag hos faster Sonja. Da hun blev spurgt om hvad hun ønskede sig var svaret "ikke noget, men en kage ville da være dejligt"...
Sådan en opfordring går ikke uhørt forbi i mit hjem så derfor blev der budt på hjemmegjorte vandbakkelse da hun blev fejret i dag.. Mmmmmm!
Opskrift (giver 20 stk)
100 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
4 æg
Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt indtil dejen sliper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank. Afkøl dejen lidt og rør æggene i et af gangen. Rør godt efter hvert æg. Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med en ske eller brug en sprøjtepose med en stor tylle. Bag vandbakkelserne ved 220 grader i ca. 25 min. Vigtigt - Åben ikke døren til ovnen de første 20 minutter da de ellers kan falde sammen. Når tiden er gået tjekkes kagerne ved at tage én ud og se om den holder formen. Holder formen tages resten ud og afkøles på en bagerist.
Tip til fyld:
Prøv evt. med mørk chokolade på toppen og en lækker citroncreme af flødeskum og den syndigt lækre Lemon curd.
Velbekomme!
| ||||
I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk vand 1 spsk majsstivelse 1 dl skummet- eller minimælk ½ tsk groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g gær 1 dl lunkent vand 1 æg 1 spsk rapsolie ½ tsk groft salt 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g laksefilet uden skind 1 tsk groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...
Kommentarer
Send en kommentar
Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!