Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet pizzabund - Dej

Så kom min Kenwood røremaskine endelig og den blev inviet med denne dejlige hjemmelavede pizzadej som giver rigtig gode pizzaer :-)





Opskrift (Giver 1 stor eller 2 små pizzabunde)

2 dl lunken vand
25 g gær
Lidt salt
Lidt olie
250 g mel

Opløs gøren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig eller gør som mig og rør den på din røremaskine ;-) Lad dejen hæve i ca. 60 minutter under  fugtigt viskestykke. Rul dejen ud i den pizzaform du ønsker og lad den efterhæve i 15 minutter. Kom det fyld på du ønsker og bag den ved 250-300 grader i 10-15 munitter.

Tip:
Man kan komme alt det man godt kan lide på en pizza. Prøv at smøre pesto på bunden eller prøv med hjemmelavet tomatsauce.

Vi lavede 3 forskellige dele her til aften. Én del med tomatsauce, skinkestrimler, cocktailpølser og revet mozarella, én med tomatsauce og peperoni og en voksenudgave med feta, frisk mozzarella, gorgonzola, parmaskinke og rocula på pestobund.

Det smagte rigtig dejligt!

Velbekomme!




View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!

Langtidshævede surdejsboller

Forleden faldt jeg over denne opskrift på langtidshævede surdejsboller og i denne weekend er de blevet afprøvet både hjemme og hos andre dele af familien. Dommen er klar - De er fantastiske! Opskrift (giver ca. 12 stk.) Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine. 5 dl koldt vand ½ dl surdej 5 g gær 1 spsk salt 1 spsk mørk sirup 575 g ølandshvedemel 150 g durummel Aftenen før Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter. Sæt  film  over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over. Om morgenen Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt bollerne på en bageplade

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør det i spinaten. Lad den lige nå kogepunktet. Tilsæt salt og lad spinaten køle af. Tilsæt tilslut 150g. flødeost Bland all