Gå videre til hovedindholdet

Minni cupcakes med blåbær og mascarpone!

Jeg har altid elsket at bage og lave kager så det var da også helt naturligt at jeg skulle gå 'all in' da jeg skulle sige farvel til mine kolleger på Moment sidste fredag efter godt 14 måneder i rollen som Moments receptionist.

Det blev fejeret med 3 slags cupcakes: blåbær/mascarpone, hindbær/markron og en hjemmeudviklet æbleskive cupcake.







Alle 3 slags blev taget godt imod men her kan du se opskriften på blåbær cupcaken

Opskrift ca. 25-30 mini cupcakes.          

Dej
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
110 g sukker
2 æg
1dl solsikkeolie
2 1/4 L mælk
110 g blåbær

Creme
175 g usaltet smør
350 g flormelis
225 g mascarpone
55 g blåbær

Tænd ovnen på 200 g g gør formen klar med papirforme.
Bland mel, bagepulver og kanel for sig selv og tilsæt sukker. I en anden skål blandes olie og æg hvorefter mælken tilsættet lidt efter lidt.
Bland det våde med det tørre til alle ingredienser er netop blandede.
Fyld formene 1/4 op og læge 2-3 blåbær i hver (afhængig af størrelse. Dær bærerne med endnu et lag dej. Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter og lad dem køle af.

Til cremen røres smøret blødt hvorefter flormelis tilsættes. Mascarponen kommes i lidt efter lidt til cremen er blød og lækker. Blemd blåbærerne og tilsæt lidt efter lidt (pas dog på cremen ikke bliver for 'våd'). Kom cremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle  og dekorer kagerne. Pynt med glitter eller hvad du ellers har lyst til.

Velbekomme!















View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Mørbrad i fad med svampe og porre i flødesauce!

I aften har vi fået en ny klassiker på repetoriet nemlig mørbrad med svampe og porrer i flødesauce og det er bare SÅ lækkert og syndigt med fløde :-) Opskrift 4. pers. Ingredienser: 1 svinemørbrad ca. 600 g 1 stort løg 2 porrer 200 g svampe 1 spsk frisk timian 1/4 piskefløde 1 spsk smør til stegning 1 spsk olie til stegning 1 spsk creme fraiche 18 % Puds mørbraden af og skær i skiver á ca. 2 cm. Bank et par gange med en kødhammer  (eller andet fladt redskab). Skær løg og porrer i tynde skiver og skil timianbladene fra stilken. Rens og skiv svampende.  Krydder mørbraden med salt og peber og brun  den på panden i smør. Læg den herefter i et ildfastfad. Løg og porrer svitses på panden og tages fra. Svampene ristes med timian og løgblandingen tilsættes.  Panden tilsættes fløde og cremefraiche og simre i 10 minutter  - Husk at smage til! Hæld blandingen o...