Gå videre til hovedindholdet

Minni cupcakes med blåbær og mascarpone!

Jeg har altid elsket at bage og lave kager så det var da også helt naturligt at jeg skulle gå 'all in' da jeg skulle sige farvel til mine kolleger på Moment sidste fredag efter godt 14 måneder i rollen som Moments receptionist.

Det blev fejeret med 3 slags cupcakes: blåbær/mascarpone, hindbær/markron og en hjemmeudviklet æbleskive cupcake.







Alle 3 slags blev taget godt imod men her kan du se opskriften på blåbær cupcaken

Opskrift ca. 25-30 mini cupcakes.          

Dej
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
110 g sukker
2 æg
1dl solsikkeolie
2 1/4 L mælk
110 g blåbær

Creme
175 g usaltet smør
350 g flormelis
225 g mascarpone
55 g blåbær

Tænd ovnen på 200 g g gør formen klar med papirforme.
Bland mel, bagepulver og kanel for sig selv og tilsæt sukker. I en anden skål blandes olie og æg hvorefter mælken tilsættet lidt efter lidt.
Bland det våde med det tørre til alle ingredienser er netop blandede.
Fyld formene 1/4 op og læge 2-3 blåbær i hver (afhængig af størrelse. Dær bærerne med endnu et lag dej. Bag kagerne i ovnen i ca. 12 minutter og lad dem køle af.

Til cremen røres smøret blødt hvorefter flormelis tilsættes. Mascarponen kommes i lidt efter lidt til cremen er blød og lækker. Blemd blåbærerne og tilsæt lidt efter lidt (pas dog på cremen ikke bliver for 'våd'). Kom cremen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle  og dekorer kagerne. Pynt med glitter eller hvad du ellers har lyst til.

Velbekomme!















View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!

Langtidshævede surdejsboller

Forleden faldt jeg over denne opskrift på langtidshævede surdejsboller og i denne weekend er de blevet afprøvet både hjemme og hos andre dele af familien. Dommen er klar - De er fantastiske! Opskrift (giver ca. 12 stk.) Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine. 5 dl koldt vand ½ dl surdej 5 g gær 1 spsk salt 1 spsk mørk sirup 575 g ølandshvedemel 150 g durummel Aftenen før Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter. Sæt  film  over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over. Om morgenen Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt bollerne på en bageplade

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør det i spinaten. Lad den lige nå kogepunktet. Tilsæt salt og lad spinaten køle af. Tilsæt tilslut 150g. flødeost Bland all