Gå videre til hovedindholdet

Chokolade-cookiedoughcupcakes

Forleden faldt jeg over denne opskrift  og den lød lidt for spændende til at den kunne gå uprøvet forbi min næse! Så med reception og familiebesøg på progammet var dagen igår dømt til at være chokolade-cookiedoughcupcake test dag  - Og med stor succes skal jeg hilse og sige. Jeg lavede mine som minni hvilket gav 24 små lækre mundrette cupcakes og efter min mening behøver de ikke være større :-)








Opskrift til ca. 12 stk store forme


130 gr hvedemel
30 gr mørk kakaopulver
50 gr sukker
70 gr brun farin
3/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,8 dl mælk
1 dl vegetabilsk olie
1 tsk vaniljeekstrakt
2 æg

Cookie dough
100 gr usaltet smør
50 gr sukker
70 gr brun farin
0,6 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
130 gr hvedemel
1/2 tsk salt
55 gr mørk chokolade, hakket

Frosting
150 gr usaltet smør
240 gr flormelis
Forvarm ovnen på 180 °C.
I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, brun farin, natron, bagepulver og salt.
Tilsæt mælk, olie, vaniljeekstrakt og æg. Rør indtil dejen er glat og jævn.
Fyld dejen på cupcakeforme (formene skal fyldes ca. 2/3 op). Bag i midten af ovnen i ca. 20-22 minutter.

Mens cupcakes’ne køler af forberedes cookie dough’en:
I en skål piskes smør med sukker og brun farin indtil blandingen er lys og luftig (ca. 2-3 minutter).
Mælk og vanilje blandes i under piskning.
Tilsæt mel og salt mens der piskes ved lav hastighed indtil dejen er ensartet.
Stil ca. 2 dl af blandingen til side (den skal gemmes til frostingen). Bland den hakkede chokolade i den resterende blanding.

Nu til frostingen:
Pisk smørret i en skål indtil det er luftigt (ca. 1-2 minutter).Tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning og fortsæt til blandingen er glat og ensartet.
Tilsæt nu den del af cookie dough’en, du satte til side før (den uden chokolade). Pisk indtil frostingen er lys, luftig og let.

Med en skarp kniv skæres et hul i hver cupcake . Lidt af kagens center skæres ud med en skarp kniv og lidt af den gemte cookiedough med chokolade fyldes i. Kagelåget lægges på og der dekoreres med frosting og evt. andet pynt:-)

TIP:
Laver du minni cupcakes skær da  blot toppen af og læg et lag cookiedough hvorefter du lægger låg på igen.



Velbekomme!

Credit til http://copenhagencakes.com/

View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Mørbrad i fad med svampe og porre i flødesauce!

I aften har vi fået en ny klassiker på repetoriet nemlig mørbrad med svampe og porrer i flødesauce og det er bare SÅ lækkert og syndigt med fløde :-) Opskrift 4. pers. Ingredienser: 1 svinemørbrad ca. 600 g 1 stort løg 2 porrer 200 g svampe 1 spsk frisk timian 1/4 piskefløde 1 spsk smør til stegning 1 spsk olie til stegning 1 spsk creme fraiche 18 % Puds mørbraden af og skær i skiver á ca. 2 cm. Bank et par gange med en kødhammer  (eller andet fladt redskab). Skær løg og porrer i tynde skiver og skil timianbladene fra stilken. Rens og skiv svampende.  Krydder mørbraden med salt og peber og brun  den på panden i smør. Læg den herefter i et ildfastfad. Løg og porrer svitses på panden og tages fra. Svampene ristes med timian og løgblandingen tilsættes.  Panden tilsættes fløde og cremefraiche og simre i 10 minutter  - Husk at smage til! Hæld blandingen o...