Gå videre til hovedindholdet

Vaniliekage med friske jordbær

I dag har vi holdt lidt fødselsdag for min søn Sejr som bliver 2 år på torsdag. Vi tilbragte en rigtig hyggelig eftermidag med bedste og bedstefar i kongens have og vi sluttede af med kage hjemme hos dem i det lille hjem på Østerbro.




Det var os der havde medbragt kagen og det var en kage som gav os en  "trip down memory lane"  da det var en kage vi fik da vi var i York, Englang på et længere ophold for knapt 1½ år.


Kagen var en vaniliekage med fløde - smørcreme og friske jordbær.







Opskrift

4-6 personer

Kage:

175g  smør
175g sukker
3 æg
1½ tsk vaniliesukker
175 g mel
1½ tsk bagepulver

Fløde-smørcreme:

50g stuetempereret smør
125 g flormelis
½ tsk vaniliesukker
2 spsk mælk
½ l piskefløde

Fyld:

Friske jordbær i skíver.

Bland blødt smør, sukker, æg og vanilie. Sigt mel og bagepulver i blandingen og pisk det sammen til en ensartet masse. Beklæd én eller 2 lige store springforme med bagepapir og smør siderne med fedtstof. Bag kagen som én kage i ovenen ved 180 grader i 35-40 minutter eller i to forme i 25.30 minutter. Tag kagerne ud og lad dem køle i forme(ne) et par munitter og derefter på en rist til de er helt kolde. Når kagen er kold skal du hvis du kun har lavet én  bund dele den i 2 bunde på tværs.

Pisk flormelis, blødt smør, vaniliesukker og mælk i en skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Tilsæt  sukkermassen til cremen er ensartet.

Smør et tykt lag creme på den ene bund. Læg herefter de friske skiveskårede jordbær på cremen i en fint mønster. Læg den anden bund ovenpå og pynt kagen.

Jeg valgte at pynte med sigtet flormelis og friske jordbær - og så selvfølgelig lys!

Velbekomme!


View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!

Langtidshævede surdejsboller

Forleden faldt jeg over denne opskrift på langtidshævede surdejsboller og i denne weekend er de blevet afprøvet både hjemme og hos andre dele af familien. Dommen er klar - De er fantastiske! Opskrift (giver ca. 12 stk.) Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine. 5 dl koldt vand ½ dl surdej 5 g gær 1 spsk salt 1 spsk mørk sirup 575 g ølandshvedemel 150 g durummel Aftenen før Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter. Sæt  film  over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over. Om morgenen Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt bollerne på en bageplade

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør det i spinaten. Lad den lige nå kogepunktet. Tilsæt salt og lad spinaten køle af. Tilsæt tilslut 150g. flødeost Bland all