Gå videre til hovedindholdet

Vaniliekage med friske jordbær

I dag har vi holdt lidt fødselsdag for min søn Sejr som bliver 2 år på torsdag. Vi tilbragte en rigtig hyggelig eftermidag med bedste og bedstefar i kongens have og vi sluttede af med kage hjemme hos dem i det lille hjem på Østerbro.




Det var os der havde medbragt kagen og det var en kage som gav os en  "trip down memory lane"  da det var en kage vi fik da vi var i York, Englang på et længere ophold for knapt 1½ år.


Kagen var en vaniliekage med fløde - smørcreme og friske jordbær.







Opskrift

4-6 personer

Kage:

175g  smør
175g sukker
3 æg
1½ tsk vaniliesukker
175 g mel
1½ tsk bagepulver

Fløde-smørcreme:

50g stuetempereret smør
125 g flormelis
½ tsk vaniliesukker
2 spsk mælk
½ l piskefløde

Fyld:

Friske jordbær i skíver.

Bland blødt smør, sukker, æg og vanilie. Sigt mel og bagepulver i blandingen og pisk det sammen til en ensartet masse. Beklæd én eller 2 lige store springforme med bagepapir og smør siderne med fedtstof. Bag kagen som én kage i ovenen ved 180 grader i 35-40 minutter eller i to forme i 25.30 minutter. Tag kagerne ud og lad dem køle i forme(ne) et par munitter og derefter på en rist til de er helt kolde. Når kagen er kold skal du hvis du kun har lavet én  bund dele den i 2 bunde på tværs.

Pisk flormelis, blødt smør, vaniliesukker og mælk i en skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Tilsæt  sukkermassen til cremen er ensartet.

Smør et tykt lag creme på den ene bund. Læg herefter de friske skiveskårede jordbær på cremen i en fint mønster. Læg den anden bund ovenpå og pynt kagen.

Jeg valgte at pynte med sigtet flormelis og friske jordbær - og så selvfølgelig lys!

Velbekomme!


View Mia Carlsson Nielsen's profile on LinkedIn

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Mørbrad i fad med svampe og porre i flødesauce!

I aften har vi fået en ny klassiker på repetoriet nemlig mørbrad med svampe og porrer i flødesauce og det er bare SÅ lækkert og syndigt med fløde :-) Opskrift 4. pers. Ingredienser: 1 svinemørbrad ca. 600 g 1 stort løg 2 porrer 200 g svampe 1 spsk frisk timian 1/4 piskefløde 1 spsk smør til stegning 1 spsk olie til stegning 1 spsk creme fraiche 18 % Puds mørbraden af og skær i skiver á ca. 2 cm. Bank et par gange med en kødhammer  (eller andet fladt redskab). Skær løg og porrer i tynde skiver og skil timianbladene fra stilken. Rens og skiv svampende.  Krydder mørbraden med salt og peber og brun  den på panden i smør. Læg den herefter i et ildfastfad. Løg og porrer svitses på panden og tages fra. Svampene ristes med timian og løgblandingen tilsættes.  Panden tilsættes fløde og cremefraiche og simre i 10 minutter  - Husk at smage til! Hæld blandingen o...