Gå videre til hovedindholdet

Rabarbarkoldskål og hjemmelavede kammerjunkere

I sidste uge så min datter Vila og jeg det søde liv med Mette Blomsterberg. Vila er lige fyldt 5 år og hun er vild med alt hvad der er fint og pyntet og er begyndt at synes det er rigtig sjovt at lave mad sammen med mig. Jeg synes også at det er super hyggeligt og da "det søde liv" viste hvordan man lavede hjemmelavet rabarbarkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere, besluttede vi, at det skulle vi også prøve at lave - Far elsker nemlig koldskål!

Som sagt så gjort. Der blev der købt ind til det hele og efter børnehave gik vi i gang. Nedenfor kan i se lidt billeder vi tog mens vi arbejdede. Jeg kan sige så meget at der blev spist op og det bestemt ikke var sidste gang den opskrift skal prøves.. Mmmm!












Her følger opskriften:
Kammerjunkere:

250 g. mel
2 tsk. bagepulver
100 g. sukker
100 g. smør, stuetempereret
½ dl. mælk
½ stk. vaniljestang
1 stk. æg

Rabarber mos:

200 g. rabarber (skyllede & fint snittede)
50 g. sukker
½ stk. Polynesisk vaniljestang + den tomme stang!
1 dl. vand

Rabarber koldskål:

100 g. pasteuriserede æggeblommer
50 g. sukker
½ l. tykmælk
½ l. kærnemælk
Al rabarber mosen

Rabarber mos:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med 1 tsk. af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, snittede rabarber og vand koges mørt under låg, ca. 15 minutter. Den tomme vaniljestang fiskes op. Blend til mos og afkøl.


Rabarber koldskål:
Æggeblommer og sukker piskes til tyk "snaps". Tilsæt den afkølede rabarbermos, mens der piskes. Tilsæt tykmælk og kærnemælk, mens der piskes. Serveres fuldstændigt afkølet med sprøde kammerjunker.


Kammerjunker:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad.
Mel, bagepulver, sukker og vaniljesukkeret blandes godt sammen. Smørret smuldres i melblandingen og æltes hurtigt
sammen. Tilsæt ægget for at samle dejen. Tilsæt slutteligt mælken.
Dejen placeres imellem 2 stykker bagepapir og rulles ud i ca. 2 cm. tykkelse - lige tykt over det hele.
Der er nu bagepapir på både "bund og top". Denne indpakkede, udrullede dej stilles i køleskab minimum 1 times tid. Udstik dejen i cirkler á ca. 2 cm. i diameter. Cirklerne bages på bagepapir ved 175 grader i max. 10 minutter. Afkøles let og halveres med en savtakket skarp kniv. De halverede kammerjunker, bages nu videre i ovnen ved 100 grader, yderligere 45 minutter. Afkøles helt & opbevares tørt i tætsluttende dåse i op til 1 uge!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!

Langtidshævede surdejsboller

Forleden faldt jeg over denne opskrift på langtidshævede surdejsboller og i denne weekend er de blevet afprøvet både hjemme og hos andre dele af familien. Dommen er klar - De er fantastiske! Opskrift (giver ca. 12 stk.) Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine. 5 dl koldt vand ½ dl surdej 5 g gær 1 spsk salt 1 spsk mørk sirup 575 g ølandshvedemel 150 g durummel Aftenen før Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter. Sæt  film  over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over. Om morgenen Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt bollerne på en bageplade

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør det i spinaten. Lad den lige nå kogepunktet. Tilsæt salt og lad spinaten køle af. Tilsæt tilslut 150g. flødeost Bland all