Gå videre til hovedindholdet

Havbars med spinat og hjemmelavet kryddersmør

I tirsdag da jeg spurgte min mand hvad vi skulle spise sagde han at han gerne ville have noget med spinat og torsk.. Okay tænkte jeg - ikke lige det jeg havde regnet med men jeg tager da gerne udfordringen på og ser hvad jeg kan finde på.

Det endte med en havbars i stedet for tors og en opskrift  af Camilla Plums

Retten bestod af:

Spinat
Havbars
Madlavningsfløde
Kryddersmør
Salt og peber


Knug væden fra den optøede spinat og løg den i et fad. læg små stykker kryddersmør henover. Læg dernæst fisken på og drys med salt og peber. Herefter hældes fløde på  - fisken skal stadig være synlig på toppen. Læg endnu engang stykker af kryddersmør på og bag i ovnen 8-12 minutter til fisken er gylden på toppen.

Jeg undlod osten (glemte det) serverede det med nye kartofler og ekstra kryddersmør men den kan også spises med ris.


Kryddersmør

Jeg lavede min egen variat af kryddersmøret

250 gr lurpak
3 fed hvidløg
Skal af 1 citron
Saft af 1 citron
Frisk basillikum
Kapers ca. 1-2 tsk
salt og peber

Det hele blendes - kommes på glas og stilles på køl.

Velbekomme!


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Bøfsandwich med bløde løg og spejlæg

I dag har vi fået hjemmelavet fastfood bestående af bøfsandwich med bløde løg og spejlæg og det smagte helt fantastisk! Opskrift: 4 store burgerboller - lav dem selv eller køb hvis det skal gå hurtigt. ca. 500g hakket oksekød 2 mellemstore løg Salt og peber Evt. lidt krydderier efter eget ønske. Ketchup  - vi elsker Heinz Miraclevip til bollerne. 4 æg Steg løgene bløde og gyldne på en pande og tag af. Form bøffene og steg dem. Husk salt, peber og evt. krydderier. Slå æggene ud på en pande og steg dem til hviderne er stivnede. Rist bollerne på en rister eller i ovnen. Læg sandwichen sammen med ketchup og miraclevip. Voila og velbekomme!

Langtidshævede surdejsboller

Forleden faldt jeg over denne opskrift på langtidshævede surdejsboller og i denne weekend er de blevet afprøvet både hjemme og hos andre dele af familien. Dommen er klar - De er fantastiske! Opskrift (giver ca. 12 stk.) Da det er en temmelig klistret dej, er det bedst at bruge en røremaskine. 5 dl koldt vand ½ dl surdej 5 g gær 1 spsk salt 1 spsk mørk sirup 575 g ølandshvedemel 150 g durummel Aftenen før Bland vand og surdej i din røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og sirup og pisk godt. Tilsæt ølandshvedemelet og rør det hele sammen ved medium hastighed. Tilsæt durummelet og skru op for hastigheden. Lad dejen blive rørt godt igennem på maskinen i 15-20 minutter. Sæt  film  over skålen og sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over. Om morgenen Sæt et tomt fad/bradepande i bunden af ovnen og tænd ovnen på det højeste antal grader (min kan klare omkring 275 grader). Når ovnen er godt gennem varm gør du dine boller klar. Sæt bollerne på en bageplade

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør det i spinaten. Lad den lige nå kogepunktet. Tilsæt salt og lad spinaten køle af. Tilsæt tilslut 150g. flødeost Bland all