Gå videre til hovedindholdet

Honningmarineret laks med friskpasta og grønne asparges!

Så blev det fredag med bulder og brag - herinde har det stået ned i stænger men heldigvis holdt det op lige da jeg skulle hjem fra arbejde - sådan kan man være så heldig.

I dag har aftensmaden igen stået på fisk - vi har egentlig fået imponerende meget fisk den sidste tid - skøønt! I dag spiste vi honningmarinerede laksebøffer med frisk paste og grønne asparges. Det var super lækkert og et skstra skud lime og frisk høvlet parmesan var prikken over i'et!







Opskrift

4 stk laksesteaks
2 spsk sojasauce
2 spsk Honning
1 stk lime
Friskkværnet peber
neutral olie (ikke olivenolie)
1 stk rødløg
1 fed hvidløg
300g frisk pasta
Grønne asparges
Friskrevet parmesan
Bland honning og soja med hakket rødløg og hvidløg. Smag til med lime og friskkværnet peber. Læg fisken i et ovnfastfad og hæld marinaden over. Kom film over fadet og stil på køl 1-2 timer.
Tag fisken ud og lad den stå ude mens ovenen varmer op til 225 grader. Steg fisken i ovnen i ca. 12 minutter. Imens bringes to gryder i kog. Den friskepasta koges efter anvisning. Knæk det nederste stykke af de grønne asparges og skyl dem grundigt. Kog dem i den anden gryde i 2-3 minutter.
Server den bagte fisk med frisk pasta og grønne asparges overhældt med lidt marinadesaft og drysset med friskrevet parmesan.

Velbekomme!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Mørbrad i fad med svampe og porre i flødesauce!

I aften har vi fået en ny klassiker på repetoriet nemlig mørbrad med svampe og porrer i flødesauce og det er bare SÅ lækkert og syndigt med fløde :-) Opskrift 4. pers. Ingredienser: 1 svinemørbrad ca. 600 g 1 stort løg 2 porrer 200 g svampe 1 spsk frisk timian 1/4 piskefløde 1 spsk smør til stegning 1 spsk olie til stegning 1 spsk creme fraiche 18 % Puds mørbraden af og skær i skiver á ca. 2 cm. Bank et par gange med en kødhammer  (eller andet fladt redskab). Skær løg og porrer i tynde skiver og skil timianbladene fra stilken. Rens og skiv svampende.  Krydder mørbraden med salt og peber og brun  den på panden i smør. Læg den herefter i et ildfastfad. Løg og porrer svitses på panden og tages fra. Svampene ristes med timian og løgblandingen tilsættes.  Panden tilsættes fløde og cremefraiche og simre i 10 minutter  - Husk at smage til! Hæld blandingen o...