Gå videre til hovedindholdet

New York cheesecake

I går var vi til spille og hyggeaften med familie og venner og i den anledning havde jeg kastet mig ud i en klassisk New York Cheesecake.




Opskrift

Bunden  - en klassiske mørdej

125 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. reven citronskal
2 tsk. vaniljesukker
120 g blødt smør
1 æggeblomme

Fyld
500 g flødeost  - brugte Philadelphia
150 g sukker
1 1/2 spsk. mel
1-2 spsk. citronsaft
reven skal af 1 citron
2 tsk. vaniljesukker
3 æg  og 1 æggeblomme
4 spsk. fløde


Bunden

  1. Bland mel, sukker, citronskal og vaniljesukker i en skål.
  2. Smørret smuldres i melblandingen og dejen samles hurtigt med æggeblommen.
  3. Drys med lidt mel, pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl i en times tid.
  4. Smør en springform med smør og strø den med mel.
  5. Rul dejen ud, og kom den i formen.
  6. Bag bunden ved 175 grader i 10-15 minutter, til den er lysebrun, og lad den køle af.


Fyld

  1. Pisk flødeosten igennem til den er blød
  2. Tilsæt sukker lidt efter lidt
  3. Herefter tilsættes  mel, citronsaft og citronskal, vaniljesukker, hele æg, æggeblomme og fløde. Cremen piskes til den er glat og klumpfri.
  4. Varm ovnen op til 250 grader.
  5. Kom fyldet i formen, og bag kagen, til den begynder at få en gyldenbrun overflade.
  6. Tag den ud og afkøl i 30 minutter.
  7. Sænk i mellemtiden varmen til 175 grader.
  8. Når ovnen har kølet sættes tærten tilbage i ovnen og den  færdigbages i cirka 25-35 min.
  9. Lad tærten køle helt af - lad den gerne stå en nat i køleskabet, før der spises af den


Velbekomme!


Opr. opskrift fundet på Politiken.dk
   

Kommentarer

  1. Hej Mia!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet

Send en kommentar

Det er altid rart at få feedback på det man laver så skriv endellig en hilsen eller kommentar hvis du har noget på hjertet!

Populære opslag fra denne blog

Indbagt laks med spinat og flødeost

I dag har vi prøvet en ny ret. Den er inspireret af en opskrift fra Arla men der er tilføjet både feta og flødeost som gave en dejlig syrlig friskhed til fisken. Vi er vilde med den så mon ikke den også falder i jeres smag :-) Opskrift 500 g  frisk eller frossen helbladet spinat 2 spsk  vand 1 spsk  majsstivelse 1 dl  skummet- eller minimælk ½ tsk  groft salt 150 g flødeost 100 g feta Dej 25 g  gær 1 dl  lunkent vand 1  æg 1 spsk  rapsolie ½ tsk  groft salt 250 g  hvedemel (ca. 4¼ dl) 500 g  laksefilet uden skind 1 tsk  groft salt friskkværnet peber Start med at dampe spinaten i en gryde med vand, det gælder både for frossen og frisk spinat. Lad spinaten koge godt igennem og falde helt sammen (hvis den er frisk), så det meste af væsken fordamper. Rør majsstivelse med mælk og rør d...

Fiskefrikadeller medkartofler og hvid tomatsauce

Rugbrødsdagen er blevet sløjfet i denne uge da vi skal spise ude i morgen - Vi skal til noget så fint som studentergilde! Til gengæld har vi byttet til morgendagens menu så vi idag har fået fiskefrikadeller med nye kartofler og hvid tomatsauce  - en meget simpel ret  som jeg elskede som barn! Husker tydeligt en gang hvor min mor skulle komme senere hjem  og min far og jeg lavede maden - fiskefrikadeller. Det smagte simpelthen så godt at der - til mors store fortrydelse - ikke var så meget som en enkelt delle tilbage da hun kom hjem. Der var bare blevet smovset igennem!   Opskrift 4 personer 15-20 mellemstore kartofler ca. 700g fin fiskefars  (man kan også lave den selv med frisk torsk) Smør Mel Mælk Ketchup - Heinz er vores favorit :-) 1 æggeblomme God remoulade Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 20-25 min til de er møre. Varm panden og tilsæt smør. Sæt frikadellerne på med en spiseske og steg dem ved v...

Mørbrad i fad med svampe og porre i flødesauce!

I aften har vi fået en ny klassiker på repetoriet nemlig mørbrad med svampe og porrer i flødesauce og det er bare SÅ lækkert og syndigt med fløde :-) Opskrift 4. pers. Ingredienser: 1 svinemørbrad ca. 600 g 1 stort løg 2 porrer 200 g svampe 1 spsk frisk timian 1/4 piskefløde 1 spsk smør til stegning 1 spsk olie til stegning 1 spsk creme fraiche 18 % Puds mørbraden af og skær i skiver á ca. 2 cm. Bank et par gange med en kødhammer  (eller andet fladt redskab). Skær løg og porrer i tynde skiver og skil timianbladene fra stilken. Rens og skiv svampende.  Krydder mørbraden med salt og peber og brun  den på panden i smør. Læg den herefter i et ildfastfad. Løg og porrer svitses på panden og tages fra. Svampene ristes med timian og løgblandingen tilsættes.  Panden tilsættes fløde og cremefraiche og simre i 10 minutter  - Husk at smage til! Hæld blandingen o...