Gå videre til hovedindholdet

Opslag

Viser opslag fra januar, 2014

New York cheesecake

I går var vi til spille og hyggeaften med familie og venner og i den anledning havde jeg kastet mig ud i en klassisk New York Cheesecake. Opskrift Bunden  - en klassiske mørdej 125 g hvedemel 50 g sukker 1 tsk. reven citronskal 2 tsk. vaniljesukker 120 g blødt smør 1 æggeblomme Fyld 500 g flødeost  - brugte Philadelphia 150 g sukker 1 1/2 spsk. mel 1-2 spsk. citronsaft reven skal af 1 citron 2 tsk. vaniljesukker 3 æg  og 1 æggeblomme 4 spsk. fløde Bunden Bland mel, sukker, citronskal og vaniljesukker i en skål. Smørret smuldres i melblandingen og dejen samles hurtigt med æggeblommen. Drys med lidt mel, pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl i en times tid. Smør en springform med smør og strø den med mel. Rul dejen ud, og kom den i formen. Bag bunden ved 175 grader i 10-15 minutter, til den er lysebrun, og lad den køle af. Fyld Pisk flødeosten igennem til den er blød Tilsæt sukker lidt efter lidt Herefter tilsætte

Spring Rolls - Fastfood på den gode måde

For et par dage siden lavede jeg disse fine springrolls. Fyldet var helt simpelt men det blev bare så lækkert.. og det var faktisk ret nemt.  Prøv det selv!     Opskrift 3-4 personer Tilberedningstid: 30-40 min. 500g hakket oksekød 2-3 skiver hvidkål - fint snittet 2 stk forårsløg 1 god håndfuld bønnespire 3-4 mellemstore gulerøder - groft revet. ½ Peberfrugt -  i små tern. Spring roll pastry - Pakke med ca. 12 stk rispapirpandekager Sød chili sauce Soya Svits oksekødet på i olie på en pande. Tilsæt 1-2 spsk soya og 1-2 spsk sød chilisauce, salt og peber. Tilsæt grøntsagerne og lade det stege igennem 5 -10 min til grøntsagerne er faldet godt sammen. Sæt en gryde med vand til at koge - sluk når det koger. Blødgør rispapirpandelagerne i vandet -  pas på det ikke klistre sammen.. Læg pandekagen på et rent viskestykke. Kom fyldet på og pak det ind som en kuvert hvor "låget" foldes helt om på forsiden. Læg på bageplade og gennemvarm i ovnen ca.

Lækre hjemmelavede rodfrugtchips på 20 min

Rodfrugtchips kan laves af stort set alle typer rodfrugter: pastinak, persillerod, rødbede mv. Min yndlings rodfrugtchips er uden tvivl jordskokker som har den mest fantastiske let nøde-agtige smag - Muuums! Opskrift Tænd ovnen på 200 grader. 5-6 mellemstore jordskokker skrælles og skæres i tynde skiver. Brug rivejern eller mandolin hvis du har. Fordel skiverne i ét enkelt lagt på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olie og et let drys salt. Bag i ovnen i ca.10-12 min - hold øje med at de ikke bliver brændte. Tip: Nyd dem med det samme mens de er lune - sprøde og lækre. Fungerer rigtig godt som topping til supper eller til vildtretter.