Gå videre til hovedindholdet

Opslag

Viser opslag fra oktober, 2012

Pizzadej - Langtidshævet og med surdej!

Idag har vi et spontant besøg af bedstefar og bedstemor så derfor har den stået på fastfood af den rigtig gode slags  - nemlig hjemmelavet piza lavet med langtidshævet surdej Vi lavede hele 5 forskellige slags hvoraf den ene var med med pestobund, frisk mozarella og goronzola. Da den kom ud af ovnen blev den toppet af med parmaskinke, rocula, frisk høvlet parmesanost og ristede pinjekerner. Den smagte helt vidunderligt - prøv det! Opskrift 12 g. gær 3 dl. vand 3 spsk. olivenolie ½ dl. surdej af hvede 1 spsk. salt 1 tsk. sukker 3½ dl. durrumhvede 3 dl. pizzamel (Tipo 00) Dag 1 Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen på maskine i ca 10 minutter til den er blød og elastisk. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk den til med husholdningsfilm og lad den hæve natten over i køleskabet. Dag 2 Næste dag hældes dejen ud på en meldrysset bord og deles i 3 stykker, som forsigtigt formes til runde boller, uden at dejen skal æltes. Lad dem